Βιογραφικό σημείωμα – Σπουδές

Αθηνά Δημητριάδου, MSc

Ψυχολόγος | Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχοδραματίστρια
Πάντειο Πανεπιστήμιο

Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Ψυχολογίας.

Η πρακτική μου άσκηση στα πλαίσια του βασικού πτυχίου σπουδών μου ολοκληρώθηκε στο κέντρο του προγράμματος Νόστος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Σε αυτά τα πλαίσια έλαβα μέρος σε ομάδες εργασίας της Κινητής Συμβουλευτικής Μονάδας Υποστήριξης, του Ημερήσιου Κέντρου Φροντίδας, της Κλειστής Κοινότητας του Νόστου στην Σαλαμίνα και της Μονάδας Επανένταξης.

Η διπλωματική εργασία του τίτλου σπουδών μου ως ψυχολόγος έχει θέμα τον Θάνατο, το Πένθος και τις διαδικασίες του.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο της Οργανωτικής και Οικονομικής Ψυχολογίας. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον όμιλο εταιρειών της Inditex Hellas, ενώ η διπλωματική μου εργασία με θέμα την επίδραση του τύπου ηγεσίας (δημοκρατική, αυταρχική, laissez faire) στην δέσμευση στην οργάνωση και στην επαγγελματική ικανοποίηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα του προσωπικού της ίδιας εταιρείας.

Η βιωματική μου εκπαίδευση ως ψυχολόγος ολοκληρώθηκε το 2010 με την λήξη του τετραετούς προγράμματος εκπαίδευσης στο Κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno (1100 ώρες θεωρητικής και βιωματικής άσκησης) στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ) με έδρα του Αμπελοκήπους και κύριο εισηγητή τον Κων/νο Λέτσιο.

Έχω διεξάγει βιωματικές ψυχοδραματικές ομάδες τόσο στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου ως εκπαιδευόμενη ψυχοδραματίστρια στην Αθήνα, όσο και σαν ελεύθερος επαγγελματίας ψυχολόγος στην Πτολεμαΐδα.

Ακολούθησε η συμμετοχή μου σε εκπαιδευτικές ψυχοδραματικές ομαδικές συναντήσεις στην Αθήνα, την Ουγγαρία και την Ολλανδία με καταξιωμένους ψυχοδραματιστές και εκπαιδευτές ψυχοδράματος όπως τον Max G. Clayton, την Chris Hosking, την Judith Tezsary, τον Andras Zankay.

Εργάστηκα επίσης ως ψυχολόγος στον δήμο της Πτολεμαίδας στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Αμυνταίου για το σχολικό έτος 2018.

Το 2017 στα πλαίσια του αυξημένου ενδιαφέροντός μου για την σημασία και τις προσαρμογές της σωματικής άσκησης στην ψυχική ευεξία, τις αγχώδεις διαταραχές, τις διαταραχές της διάθεσης, τα θετικά συναισθήματα και την αποδοτικότητα, παρακολούθησα μαθήματα φυσικής αγωγής, εργοφυσιολογίας και κινησιολογίας και στη συνέχεια αποφοίτησα με τον τίτλο του personal και group trainer από την ιδιωτική σχολή Base Training, αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης του American College of Sports Medicine. Ακολούθως ολοκλήρωσα το πρόγραμμα διδασκαλίας του κλασικού pilates.

Το διάστημα αυτό παρακολουθώ τα προγράμματα Θετικής και Σχολικής Ψυχολογίας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης θεραπευτικής υποστήριξης συμμετέχω σε εποπτικές ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Από τον Νοέμβριο του 2017 διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο ως Ψυχολόγος στην οδό Π. Τσαλδάρη στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Είμαι εδώ να σας ακούσω

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση